Ekonomi

ABD Vadeli İşlemleri Enflasyon Endişeleri Nedeniyle Satışın Ardından Toparlanıyor

ABD hisse senedi endeksi vadeli işlemleri, bir önceki seanstaki önemli düşüşün ardından Çarşamba günü toparlanma kaydetti. Bu toparlanma, yatırımcıların Fed’in beklenen faiz indirimini 2024’e kadar erteleyebileceğini gösteren enflasyon verileriyle boğuştuğu bir dönemde geldi.

Elma (NASDAQ: AAPL) ve Microsoft (NASDAQ: MSFT) ve yarı iletken şirketleri Nvidia (NASDAQ:NVDA (NASDAQ:) NVDA)) ve Gelişmiş Mikro Cihazlar (NASDAQ:AMD (NASDAQ:) AMD )) gibi faize duyarlı teknoloji devlerinin hisseleri piyasa öncesi dönemlerde %0,3 ile %1,6 arasında değişen bir yükseliş yaşadı. Bu artış, faiz oranı beklentilerini etkileyen ABD Hazine bonosu getirilerinin iki aydan fazla bir sürenin en yüksek seviyesinden yavaş yavaş gerilemesiyle geldi.

Wall Street’in ana endeksleri Salı günü bir haftanın en düşük seviyesine gerilerken, Dow Jones Endüstriyel Ortalaması son 11 ayın en ciddi düşüşünü yaşadı. Bu düşüşte, Ocak ayı çekirdek enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası’nın %2’lik hedefinin neredeyse iki katı düzeyinde kalması etkili oldu ve yatırımcıların yılın ilk yarısında faiz indirimi olasılığını yeniden değerlendirmesine neden oldu.

Kasım ayından bu yana ralliyi tetikleyen şey neydi? S&P 500 Para politikasının erken gevşetilmesi yönündeki ilk heyecana rağmen, ki bu da bu yılki güçlü performansın temelini oluşturdu, politika yapıcıların fiyat baskılarının hafiflediğine dair yeni işaretler için daha uzun süre beklemesi gerekebilir. Ancak Hazine Bakanı Janet Yellen Salı günkü rakamlara göre enflasyonla mücadelede ilerleme kaydedildiğini kabul etti.

CME FedWatch aracına göre Mayıs ayında en az 25 baz puanlık faiz indirimi ihtimali hafta başındaki %63 seviyesinden %41’e düşerken, Haziran ayı beklentileri ise %76’da kaldı.

Yatırımcılar şimdi, aralarında Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee ve Kontrolden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr’ın da bulunduğu Federal Reserve yetkililerinin, son enflasyon bilgilerinin ardından para politikası görünümüne ilişkin yorumlarını bekliyor.

İlk aşamalarda Dow e-miniler 85 puan yani %0,22, S&P 500 e-miniler 19 puan veya %0,38 kazandı ve Nasdaq 100E-miniler 105,25 puan yani %0,6 arttı.

Kazanç sezonu sona yaklaşırken piyasa katılımcıları, piyasa açılmadan önce Charles River, Kraft Heinz (NASDAQ:KHC), CME Group (NASDAQ:CME), Generac ve CNH Industrial (NYSE:CNHI) gibi şirketlerin mali raporlarını sabırsızlıkla bekliyor. .

Diğer piyasa hareketlerinde Lyft (NASDAQ:LYFT) hisseleri, araç çağırma şirketinin üç aylık kazançlarının tahminlerinin üzerinde olduğunu bildirmesinin ve 2024’te ilk kez pozitif serbest nakit akışı yaratacağının tahmin edilmesinin ardından %15,7 arttı. Rakip Uber’in hisseleri (NYSE:UBER) ) da %2,3’lük bir artış gördü.

Robinhood Payları (NASDAQ:HOOD) Piyasalar, çevrimiçi komisyonculuğun, müşteri kredisi geri ödemelerinden elde edilen yüksek faiz geliri ve alım satım faaliyetindeki toparlanmaya atfedilen beklenmedik dördüncü çeyrek kârını bildirmesinin ardından %11,9 arttı.

Bu arada Intuitive Machines, çarşamba günü planlanan kalkışına iki saatten az bir süre kala robotik aya iniş aracının fırlatılmasının ardından hisse fiyatlarında %10,7’lik bir düşüş yaşadı.

Coinbase (NASDAQ: MADENİ PARA), Marathon Digital (NASDAQ:MARA) ve Riot Blockchain gibi kripto para birimiyle ilgili hisse senetleri, bitcoin fiyatlarının iki yılın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla birlikte hisselerinin %7,2 ile %11,9 arasında arttığını gördü.

Son olarak Citigroup’un hisseleri, Piper Sandler’in “nötr”den “fazla kilolu”ya yükseltmesinin ardından %1,4 arttı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu