Ekonomi

AB’den Yunanistan’a 2 milyar 250 milyon euro yardım

Von der Leyen, Avrupa Parlamentosu Genel Konseyi oturumlarına katılmak üzere Fransa’nın Strazburg kentinde Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

Yunanistan’da çıkan yangının ülkede görülen en yıkıcı felaket olduğunu ve ardından gelen selden ülkenin büyük bölümünün etkilendiğini vurgulayan von der Leyen, AB’nin Yunan halkının yanında olacağını söyledi. Von der Leyen, Mitsotakis’le hasarın onarılması için ülkeye sağlanabilecek fonlar konusunda toplantı yaptıklarını belirterek, AB Komisyonu’nun yardımların ulaştırılmasında hızlı ve esnek davranacağının sözünü verdi.

AB Komitesi Lideri, “Uyum” ve “Avrupa Sosyal” fonları kapsamında hak edilen tedbirlerin yanı sıra, daha önce kullanılmamış iki fonla da toplam 2 milyar 250 milyon avro civarında yardım sağlanacağını belirtti. Ortak Tarım Politikası. Von der Leyen, bunların dışında üye ülkelerin anlaşmasıyla Yunanistan’ın talep ettiği Dayanışma Fonu’ndan da yardım alabileceğini, bu durumda gelecek yıla kadar yaklaşık 400 milyon euroluk yardımla desteklenebileceğini kaydetti.

Mitsotakis ayrıca ülkesinin Avrupa tarihinin en büyük yangını ve Yunanistan’ın yaşadığı en büyük sel felaketiyle aynı ayda karşılaştığını vurgulayarak, AB Konseyi’ni Dayanışma Fonu konusunda ikna etmeyi kişisel misyonu haline getireceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu