Haber

Ali Babacan: Cumhurbaşkanı’nın Merkez Bankası’nın faiz artırımına sessiz kalması düşünülemez

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası’nın bugün açıkladığı faiz kararına ilişkin, “Ülkenin Cumhurbaşkanı 8 ay bu konuya sessiz kalamaz. ‘Seçimlerden önce, yeter ki ben iktidardayım’ dedi.” Faiz daha da düşecek’ dedi ve seçimlerden sonra Merkez Bankası 8 ayda 8 kez söyledi.” Faiz artırımına giden bir ülkede Cumhurbaşkanının sessiz kalması düşünülemez” dedi.

Ali Babacan bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın siyasi faiz oranını yüzde 45’e çıkarmasıyla ilgili açıklama yaptı. Babacan şunları söyledi:

“MERKEZ BANKASI’NIN 8 AYDA 8 KAT FAİZ ARTIRDIĞI BİR ÜLKEDE CUMHURBAŞKANI’NIN SESSİZ KALMASI ÖNEMLİ DEĞİLDİR.”

“Bugün Merkez Bankası politika faizini yüzde 45’e çıkardı. Yani seçimden bu yana 8 ayda faiz 8 kat arttı. Buradan Sayın Erdoğan’a sormak istiyorum, bu faizi destekliyor mu?” Artış mı, artış mı, bu faiz artışı doğru bir şey mi, yanlış bir şey mi?

Ülkenin Cumhurbaşkanı 8 ay bu konuya sessiz kalamaz. Ve tutumunu açıklamadığı sürece piyasalarda güven kalmayacak. Bu faiz artışı doğru mu, değil mi? Eğer bu doğruysa Sayın Erdoğan çıkıp bunu açıkça desteklemelidir. Merkez Bankası’nın seçimden sonraki 8 ayda 8 kez faiz artırımı yaptığı, seçim öncesi ‘Ben iktidarda olduğum sürece faizler daha da düşecek, daha da düşecek’ diyen bir ülkede Cumhurbaşkanı’nın sessiz kalması düşünülemez. Vatandaş olarak buradan cevap bekliyoruz. Sayın Erdoğan’ın bu konudaki tavrını tüm piyasalar, tüm tüccarlar ve sanayiciler merak ediyor. Çıkın ve mümkün olan en kısa sürede açıklayın. Bu faiz artışı doğru mu, değil mi? Sessiz kalamazsınız.”

bozdogan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu