Teknoloji

Avrupa Birliği’nden Apple ve Microsoft’a nefes aldıran iMessage ve Edge kararı

Bloomberg’e göre Avrupa Yönetim Kurulu, Mart ayı başında AB bölgesinde Dijital Pazar Yasaları resmen başladığında Apple’ın iMessage platformunu, Microsoft’un Bing’i ve Edge web tarayıcısını düzenlemeyeceğine karar verdi.

İnceleme, Apple’ın iMessage ve diğer bazı platformlarının DMA kurallarına tabi olacaktır. hakim durumun bulunmadığını ortaya koydu . Ancak bu, Apple’ın bu yeni mevzuata uymak zorunda kalmayacağı anlamına gelmiyor. Şirket, iOS 17.4’ün Mart ayı başlarında piyasaya sürülmesiyle iPhone’u büyük ölçüde üçüncü taraf geliştiricilerin kullanımına sunmak zorunda kalacak.

Avrupa Birliği kullanıcıları ve geliştiricileri aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli değişikliklerle karşılaşacak:

Üçüncü taraf uygulama mağazaları veya alternatif uygulama mağazaları:AB’deki uygulama geliştiricileri, diğer değişikliklerin yanı sıra Apple’ın müşteri deneyimi, destek ve dolandırıcılık önleme kriterlerini karşıladıkları sürece uygulamalarını alternatif uygulama mağazalarında sunmayı seçebilir.

  • iOS uygulamaları: Platform bütünlüğüne ve kullanıcıyı elde tutmaya odaklanan, dağıtım kanalından bağımsız olarak tüm uygulamalar için geçerli olan temel bir inceleme. Kesin onay, otomatik kontroller ve insan incelemesinin bir kombinasyonunu içerir.
  • Varsayılan tarayıcı seçenekleri:AB kullanıcıları, iOS 17.4’e güncelleme yaptıktan hemen sonra iOS cihazlarına en çok indirilen tarayıcılar listesinden yeni bir varsayılan tarayıcı seçebilirler.
  • NFC üçüncü taraf erişimi:Avrupa iPhone’ları için bankalar ve üçüncü taraf ödeme hizmetleri mevcut olabilir.
  • Daha fazla erişim:Geliştiriciler Apple için ek donanım ve yazılım özellikleri talep edebilir.

Apple ve Microsoft, beş aylık bir incelemenin ardından Avrupa Komisyonu’nun iMessage, Bing ve Edge’i “temel platform hizmetleri” olarak belirlememe kararını övdü. Bu kararın temel sebebi işletmelerin bu platformları yaygın olarak kullanmaması gibi görünüyor. Öte yandan Meta’nın WhatsApp ve Messenger uygulamalarında birlikte çalışabilirlik kurallarına uyması gerekecek. Örneğin bu platformların artık tıbbi Telegram desteği sağlaması gerekecek.

serdivan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu