Haber

Berlin’de renkli gurur yürüyüşü: 500 bin kişi katıldı

LGBTİ+ hakları için her yıl düzenlenen onur yürüyüşü Christopher Street Day (CSD), Almanya’nın başkenti Berlin’de kutlandı. “Onların sesi olun – bizim de! Daha fazla empati ve dayanışma için!” sloganıyla kentte 7 kilometrelik rotada gerçekleştirilen yürüyüş öncesi Nasyonal Sosyalizm rejimi tarafından katledilen eşcinseller anıldı. Yetkililer, etkinliğe yaklaşık 500.000 kişinin katıldığını bildirdi.

Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner, “Berlin çeşitliliğini kutluyor, ayrımcılığa, nefrete ve dışlanmaya karşı duruyor” dedi.

Yürüyüşün açılışına Alman Bundestag lideri Bärbel Bas’ın yanı sıra çok sayıda siyasetçi katıldı. Bärbel Bas günün önemine ilişkin yaptığı konuşmada, “Özgür, çeşitliliğe sahip, çok yönlü bir toplum için net bir örnek oluşturmalıyız. Çok yol kat ettik ama daha yapılacak çok şey var. Birbirimizi savunmalı, ayrımcılığa karşı birlikte durmalı ve tavır almalıyız.”

Christopher Street Day (CSD), ABD’nin New York şehrinde bulunan Greenwich Village’daki Christopher Street’ten adını alan Christopher Street Day (CSD), LGBT+ (lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender) hakları ve eşitliği için dünya çapında düzenlenen bir etkinliktir. 28 Haziran 1969’da bu sokaktaki Stonewall Inn gey bara polisin baskınına karşı halk ayaklanması, LGBT+ hareketinin en önemli kilometre taşlarından biri olarak kabul ediliyor.

Berlin, Almanya’da CSD’nin özellikle görkemli ve etkileyici bir biçimde kutlandığı şehirlerden biridir. Berlin CSD, her yıl Temmuz ayının sonunda veya Ağustos ayının başında gerçekleşir. (DW Türkçe)

dikilihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu