Haber

Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Bolu Belediyesi’nde sigara içmeyenler daha fazla maaş alacak”

Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Bolu Belediyesi’nde sigara içmeyenler daha fazla maaş alacak”

BOLU – Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sigarayı bıraktığını açıklamasının ardından Belediye’de yeni bir uygulamaya başlayacağını duyurdu. Başkan Özcan, Ocak ayı itibariyle sigara içmeyenlerin daha fazla maaş alacağını belirtti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından sigarayı bıraktığını duyurmuştu. Sigarayı bıraktıktan sonra Bolu Belediyesi’nde yeni bir uygulama başlatacağını anlatan Özcan, belediyedeki çalışanlardan sigara içen ve içmeyenleri bildirmelerini istedi. 1.384 işçinin ortasında 800 kişinin sigara içtiği belirlendi. Önder Özcan, sigara içmeyen çalışanların daha fazla maaş alacağını açıkladı.

“Sigara içmeyen daha fazlasını alacak”

Önder Özcan, belediye çalışanının sağlığını korumaya yönelik bu uygulamaya gideceğini belirtti. “Sigara içen ve içmeyenler için bir birim istedim. Sigara içen ve içmeyen aynı ücreti almaz. Diyelim ki birebir iş yapıyorlar, biri sigara içiyor, biri içmiyor, fiyat almıyorlar. Ofis çalışanından bir örnek vereyim, sigara içen içmeyen aynı fiyatı almayacak, içmeyen daha fazla alacak.” .

“Yalan söyleyen varsa…”

Sigara içmediği için yalan söyleyenler için de önlem aldığını belirten Özcan, “Sigara içenle içmeyenlerin iş verimi birebir aynı değil diye bir mantık var. Adam buraya geliyor, sigara içiyor. Mali hizmetlerde. Sigara içmek için dışarı çıkıyor, her dışarı çıkışı minimum 5 dakikaya tekabül ediyor. “Günde 75 dakika, sigara içmeyen birine göre daha az çalışıyor. İşte düşündüklerimiz. Biri saçmalarsa ona verdiğim teşvikin 10 katını geri alırım.”

“Sigara içmeyen çalışanımız akşama kadar çalışıyor”

Sigara içmeyenlerin tam gün çalıştığını belirten Tanju Özcan, “Birincisi çalışanları teşvik etmek için yapıyorum, ikincisi sigara içmeyen çalışanımız akşama kadar çalışıyor. Vaktini içkiyle geçiriyor” dedi. Özcan son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda belediyede 200’e yakın çalışanımız var ve mevsimsel olarak da katarsam 1.384 kişiden 800’ü, belediye çalışanlarının yüzde 58,1’i sigara içiyor. İl toplu sözleşme ile başlamak istiyorum, yapacağız. memurlara ilişkin toplu il sözleşmesi.”

(EÖ-RFK-DK-Y)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu