Haber

Büyükşehir evde bakımdan bayram temizliği

Büyükşehir, Ramazan Bayramı öncesi yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşların konutlarında ziyafet verdi.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla her zaman vatandaşın yanında olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, belli aralıklarla yürüttüğü Yurtta Bakım hizmetini Ramazan Bayramı öncesi yoğunlaştırdı. Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayanlar, temizliğe uygun sağlıklı bir yapıya sahip değiller; Engelli, yaşlı ya da yatalak vatandaşlar için verilen hizmette, Ramazan Bayramı öncesi vatandaşın ikamet ettiği her köşede temizlik yapılıyor.

VATANDAŞIN EL AYAĞIYIZ

Maddi imkansızlıklar ya da hastalık nedeniyle yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçilmesi amacıyla hayata geçirilen Evde Bakım hizmetleri 2017 yılından itibaren vatandaşlarımıza yardımcı olmaktadır. Büyükşehir Belediyesi Yatılı Bakım Birimi grupları; Konutlarda yerleri süpürür, tozunu alır ve masa, dolap, televizyon, kitaplık, kapı, cam, pencere, kapı kollarını siler. Ayrıca mutfak, tuvalet ve banyo yıkanır ve temizlenir.

 

GÜZEL teyze; ALLAH’TAN DAHA NE İSTEYİM

Ramazan Bayramı’nda misafirlerini ağırlamaktan mutluluk duyan 73 yaşındaki Hoş Tanyürek, “Belediyenin hizmetlerinden çok memnunuz. Tanrı seni korusun. Çünkü biz yaşlıyız. Dizlerimiz ağrıyor. İki dizimde protez var. Sırtımın alt kısmında siyatik var. temizleyemeyiz. Bu sabah bunu düşünüyordum. Tatil geldi, ne yapacağım? Gelip camları temizlediler. Yerleri süpürüp paspasladılar. Beyaz eşyalarımın altını sildiler. Mutfak dolaplarımı sildiler. Perdelerimi yıkayıp takıyorlar. Bunu yapamadım, yapamadım. Çok memnun oldum. Allah’tan daha ne isterim” dedi.

 

“TABİLİ NASIL GEÇİRDİM?”

Yedi yıl önce Kocaeli’ne taşınan Hoş Teyze, “Bayram için evim temizdi. Ama onlar gelmezse ben ne yapardım? Tatile nasıl geldim? çok üzülürdüm Yarın İstanbul’dan bir misafirim var. Evim tertemiz. Çok memnun oldum. Belediye başkanımızdan tüm personele ve hizmetlerine teşekkür ediyorum. Allah onların bize yardım ettiği gibi onların da yardımcısı olsun. Umarım işinizi bulursunuz. Ümmetin Ramazan Bayramı mübarek olsun. İnşallah hep birlikte güzel bayramlar geçiririz” dedi.

 

İLETİŞİM 153 DAVET MERKEZİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından yıl boyunca sunulan Evde Bakım hizmeti, konut temizliği ve öz bakım hizmetlerini kapsıyor. Başvurusu alınan vatandaşın ikametgahı sosyal incelemeye tabi tutulur. Gerekli kuralları oluşturduğu belirlenen kişiler hakkında meclis kararları alınarak (vatandaşlar SMS ile bilgilendirilir) ekipler tarafından periyodik olarak hizmet verilmektedir. Bu hizmetten faydalanmak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 153 Davet Merkezi ile iletişime geçilmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu