Haber

Dönen ev görenleri hayrete düşürüyor… Evin yönü tek tuşla değiştirilebiliyor.

Dönen rezidans görenleri hayrete düşürüyor… Evin yan tarafı tek tuşla değiştirilebiliyor.

RİZE – Rize’nin Ardeşen ilçesinde oturan Cemil Eksilmez isimli vatandaşın yaptırdığı döner evi görenler şaşkına döndü.

Ardeşen ilçesinde, Fırtına Vadisi yolu üzerinde bulunan, dış mimarisiyle hayranlık uyandıran evin tuhaflığını öğrenenler şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Güneysu ilçesine bağlı Güneli köyünde 93 yaşında hayatını kaybeden Bilal Atasoy’un rüzgarın etkisiyle geri dönen evinin ardından bu kez Ardeşen ilçesinde inşaat ve taahhüt işleri ile uğraşan Cemal Eksilmez isimli bir vatandaş yaptırdı. tek tuşla dönebilen bir ev. Görenler tarafından şaşkınlıkla izlenen konut, sosyal medyada dikkat çekiyor. Yakın zamanda seri üretime geçilecek olan döner konut yurt dışından bile talep görüyor.

“Evi seccadeye değil kıbleye çevireceğiz”

Ev için patent sürecinin başladığını söyleyen Cemil Eksilmez, “Gölge tarafındayken evimizi güneşe çevirmemiz gerekiyor. Bu ev dönen bir ev ama dönebilen bir ev. Evi istediğimiz zaman manzaraya veya güneşe karşı çevirebiliriz.Burada bazen eleştiri alırız.Namaz kılarken ne yaparız derler.O zaman evi kıbleye çevireceksin.Biz evi kıbleye çevireceğiz. Seccade değil.Böyle soğuk espriler var.Bu evi ilk tasarladığımızda coğrafi yapıdan dolayı böyle bir şey istemiştik.Bu sistemi oluştururken 2-3 ay Ar-Ge çalışması yapıldı. uygulamada en tatmin edici sonuçları veren sistemi kabul etmiş ve uygulamıştır. Kurduğumuz sistem tamamen Avrupa standartlarına uygundur. Gerekli tüm belgeleri aldık. Rezidansımızda yakında patent aşaması tamamlanacak” dedi.

Ev yurt dışından bile talep görüyor

Konuta yurt dışından yoğun talep geldiğini ifade eden Eksilmez, “8 aydır yaptığımız çalışmanın son 2 ayında bir kaç paylaşımla telefon trafiği kısmen arttı. Yakın komşumuz Gürcistan’dan talep var. Kanada’dan çok güzel bir talep aldık.İngiltere’den bir firma bizimle görüşmek istiyor.Biz de 2 ayda böyle bir şeyle rekabet edecek olmanın heyecanını yaşadık. Bizi heyecanlandıran durum aslında ülkemiz içindi. Bu tarz konutların bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmemiştik. Bu süreçte ilgiye nasıl cevap verebiliriz diye düşünüyoruz. Seri üretim için Mart veya Nisan ayını bekliyoruz” diye konuştu. Kendimizi hazırlıyoruz. Yürüyen ev, üstü açık ev gibi projelerimiz de var” dedi.

haber-persembe.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu