Haber

Erzurum’da gerginlik açıklaması: “CHP grubundan taş sopa”

ERZURUM (İGFA) – Lider Sekmen, sosyal medya hesaplarında ve ülke genelinde canlı yayınlanan basın açıklamasında şunları söyledi: “Taşlar, sopalar CHP kümesinden… 150-200 kişilik bir küme… Bunlar değil. böyle bir miting yapacak durumda. Bu duruma düştükleri için ‘Nasıl kaos çıkarırız, nasıl bir bela çıkaralım’ diyerek hem Erzurum mitingine hem de bugün İstanbul’da yapılan mitinge gölge düşürme çabasında olan bir olaydır. . Bakın buradan o tarafa taşlar atılıyor. Öğrendik, taş atan onlar… Polisi zorlayan onlar…” Önder Sekmen, “Bu kaosa Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ekrem İmamoğlu ve parti liderleri sebep oldu” dedi.

“BU TAŞ ATICILARI TESPİT ETTİK…”

Başkan Sekmen konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “İmamoğlu’nun ilimizdeki esnafları ziyaret edeceği belirtiliyor ve ardından ‘İmamoğlu miting alanına alınmıyor, belediye başkanı miting alanını vermiyor’ diye tweetler atılıyor. ‘. CHP İl Başkanı Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, tweet atarak kamuoyunda yanıltıcı bilgiler paylaşıyor. Toplantı yerlerinin tespiti, toplantı izin belgelerinin verilmesi ve seçimle ilgili her türlü yönetim İl Seçim Kurulunun tasarrufundadır. İl Seçim Kurulu toplantı alanlarını belirlemiş olup, Erzurum’da belirlenen toplantı alanı ‘yeni toplantı faaliyet alanı’ olan alandır. Yani Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşme yaptığı alanlar olarak belirlendi. 30 Nisan akşamına kadar bu alanda toplantı yapacak olan cumhurbaşkanı adayları başvurularını yapıyor. Bu olay üzerine İl Seçim Kurulu’na sordum, “Sizin için böyle bir uygulama var mı?” CHP İl Başkanlığı’nın miting yapmak için herhangi bir yazılı başvurusu yok. Tespit ettik, taş atan onlar…”

“GİTTİĞİ ALAN GRACE ALAN DEĞİL…”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “İmamoğlu’nun vatandaşlara hitap ettiği alan miting alanı değil” dedi. Önder Sekmen şöyle devam etti: “Burada ilgili alana (Havuzbaşı Kent Meydanı) araçlarımızı yerleştirerek vatandaşlarımızın görüntülerini sağlamaya çalıştık ve durum böyle olunca araçlarımızı erken götürdük ama maalesef geldik. hazır, görebilirsiniz. Taş, sopa CHP kümesinin içinde… Esasen 150-200 kişilik bir küme bu. Böyle bir miting yapacak durumda değiller. Erzurum mitingine ve bugün İstanbul’da yapılan mitinge gölge düşürmek için çaba harcanmış, bunun içine düştükleri için ‘Nasıl bir kaos çıkarabiliriz, nasıl bir bela çıkarabiliriz’ diyen bir olaydır. durum… Şimdi telefonumda var. Onu vurduk. Burada gösteriyorum bakın CHP kümesinden gelen taşlar karşı tarafa atılıyor. Bakın buradan o tarafa taşlar atılıyor. Tespit ettik, taş atan onlar… Polisi zor durumda bırakan onlar…”

“İŞLER, YETKİLİLERİN PROVOKASYONU…”

Başkan Mehmet Sekmen, “Arkadaşlar buranın toplanma yeri olmadığı belirtildi. Sadece esnafın ziyaretine izin veriliyor ama bu alanda miting yapmak zorunda kalırlarsa devletin yapacak başka bir şeyi yok. “Aynı heyetten çevredekilere taş ve sopa fırlatıp madeni paraları gösterdim” diyen Sekmen, şöyle devam etti: “Onlarca döviz. Sadece ikisini getirdim. İmamoğlu havaalanında basın toplantısı yapıyor, ben kaba biriyim diyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ne kadar iyi niyetli olduğumu çok iyi biliyor, CHP milletvekilleri de çok iyi biliyor. Zamanında başvuru yapıldığında salonlar tahsis edildi. Toplantılarda hiçbir şey olmadı. Bu olayın tek sebebi var. Aynı zamanda onların sonunun bir işaretidir. Hem burada hem de Türkiye’nin birçok yerinde bunlara ilgi azaldı, çünkü bu millet, bu aziz millet terörle yan yana duranlara izin vermiyor.”

“SUÇ BİLDİRECEĞİZ”

Başkan Sekmen, “Bunları hukuka aykırı, kanuna aykırı, tüzüğe aykırı yaparsanız olacağı budur. O yüzden buradan tekrar 85 milyon insanımıza sesleniyorum. Çok az zaman kaldı. Milletimizin gereken cevabı vereceğini umuyorum” diye konuştu. “Umarım herkes önüne koyar ve üzerinde düşünür. teröre ve teröriste müsaade etmeyeceğiz, burası bir vatan şehridir, Cumhuriyeti kuran şehirdir.” diyor, ‘Havaalanında bekliyoruz.’ Büyük olaylar olmuş hava alanında bekliyor nasıl tahrik edeceğiz evet Mustafa Kemal Paşa ve Mustafa Kemal Atatürk’ün milletvekili olduğu şehir burası.Bu şehri emellerine alet edemezsin. , olmasına izin vermeyeceğiz.”

“TÜRKİYEMİZ 85 MİLYON İLE BİRDİR, BİRLİKTEDİR”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen düzenlediği basın toplantısında sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün İstanbul’da 2 milyon kişi Cumhurbaşkanımızı kucakladı. Nasıl sabote edilir, nasıl kamufle edilir diye bir çaba var. Aynı çaba bugün Bursa’da da gösterildi. Başka şehirlerde de benzer olaylar var. Güvenlik güçlerimiz izin vermiyor ve vermeyeceklerini söylüyorum. Vatan bir bütündür, bölünemez, parçalanamaz. Türkiye Cumhuriyeti 85 milyonluk nüfusuyla bir ve beraberdir. Meydanı kimseye boş bırakamayız, bırakmayacağız. Bugün miting yapmaya çalıştıkları alanın mitingle alakası yok. Bu başka bir hata. Seçim maddesine göre suçtur. Taşı ve sopayı getiren onlardır. Çubukları nereden bulmuşlar? Orada da taşlık bir alan yok. Demek ki hazırlıklı geldiler. Fotoğrafta ve kamerada görülebilir. Ahlaksızlık lafta değildir. Nezaket gereği, bu şehirdeki her partiye saygı duyuyoruz. Bizim yönetim sistemimiz demokrasidir. Siyasi partiler de hukuka uygun hareket etmelidir. Bu şehir Cumhuriyeti kuran vatan şehridir, Erzurum irfan şehridir, bu şehir örf ve adeti çok iyi bilir. Erzurum halkı teröre asla izin vermeyecektir. Erzurum halkı provokasyonlara asla izin vermeyecektir.”

haber-hozat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu