Haber

Eski Denizli Milletvekili Teoman Sancar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi

CHP’den istifa eden eski Denizli Milletvekili Teoman Sancar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu şu sözlerle eleştirdi: “CHP Genel Merkezi ne yazık ki seçilmişlerin değil, sayısını kendisinin bile hatırlayamadığı atanmış danışmanların toplandığı bir yer haline geldi. Bunların arasında Atatürk’ün bir numaralı düşmanları da başıboş dolaşıyor.”

Kendisine yönelik şantaj ve tehdit iddialarının ardından CHP’den istifa eden Teoman Sancar, hafta sonu yapılacak CHP kurultayı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Değişim sloganıyla yola çıkan Özgür Özel’e destek verdiğini anlatan Sancar, “Son dönemde büyük kan kaybeden CHP’de değişim zorunludur, sosyal demokrat bir partide ise değişim istemek son derece doğaldır. Yıllardır ‘Bir dönem daha yerimde kalayım’, ‘Tüzük değiştireceğiz’ ve ‘Koltuğumu parti unsurlarıyla bağlantılı, geçmişi temiz olan birine bırakacağım’ demek ne yazık ki yalan bir vaattir. delegelere ve cumhuriyet sevdalılarına yapılmıştır. Tüzüğü uygulamayanlar anti-demokratiktir, tüzüğü yazanlar değil. Kılıçdaroğlu 2010 yılından bu yana bu partiyi ve tüm inananları iktidara getirememiş ve son seçimde büyük hatalar yapmıştır. “Bugüne kadar ona sadık kalan organizasyon değişim istiyor. Bu nedenle parti başkanlığını gençlere vermenin zamanı gelmiştir. Ne yazık ki Kılıçdaroğlu, 86 unsurdan oluşan CHP tüzüğünü bir gün bile uygulamaya koymadı ve sayısını bilmediğimiz danışmanlarına sürekli yönettirdi. Tüzüğün hangi unsuru içeriyor, danışmanlarla parti yönetmek Mesela kongrede Başbakanlığa seçilmeyenler ile Merkez Yönetim Kurulu üyesi olamayanları Başkan Vekilliği görevinden ayırmadı, ancak kapıya sadece ‘Genel Liderin Başdanışmanı’ tabelasını astı. Bugün dahi CHP’nin ikinci şahsı dediğimiz ‘Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı’ seçilmiş bir Başbakan veya Merkez Yönetim Kurulu üyesi olmayıp, kendisinin atadığı, imza yetkisi olmayan bir danışman tarafından oturur ve yönetilir. . Bu açıkça kanun ve kanun ihlalidir. “CHP Genel Merkezi ne yazık ki seçilmişlerin değil, Atatürk’ün bir numaralı düşmanları da dahil olmak üzere sayısını kendisinin dahi hatırlayamadığı atanmış danışmanların çıldırdığı bir yer haline gelmiştir ve bu çok üzücüdür.”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Koltuğumu, geçmişi temiz, parti ilkelerine bağlı birine devredeceğim” açıklamasına da tepki gösteren Sancar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Özgür Özel, görevini hakkıyla yerine getirmiş biri. Ondan emin olduğunuz için değerli görevlere atadınız. Peki artık Özgür Özel sizin ‘geçmişi temiz, partiye bağlı insan’ tanımınız olmaktan çıktı. Umarım sadece aday olduğunu söylediği için değildir. Bu değişim rüzgârında “Halkımızın sesine kulak vererek öncülük eden Denizli il ve ilçe teşkilatlarımızı tebrik ediyorum.” – DENİZLİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu