Haber

IAA Münih Mobilite 2023’te Mercedes-Benz’den devrim niteliğinde yenilikler

Mercedes-Benz, IAA Münih Mobilite Fuarı’nda birçok modelini tanıtırken, otomotiv sektöründe devrim yaratacak yenilikleri de gün yüzüne çıkardı.

Mercedes-Benz, 1897 yılındaki ilk IAA’dan (Uluslararası Otomobil Fuarı) bu yana düzenli olarak katıldığı sektörün en önemli fuarlarından birinde çığır açan teknolojik yeniliklerini anlatarak otomotiv sektörünün gelişimine yön vermeye devam ediyor.

Münih Residence’taki Apothekenhof’tan başlayarak IAA Münih’teki Mercedes-Benz alanına gelen ziyaretçiler, özel Açık Alanda Mercedes-AMG, G-Serisi, Mercedes-Maybach ve Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlarını ve yeni model elektrikli araçlarını deneyimleyecek , aynı zamanda elektrikli araçların yanı sıra şarj ve dijital ekstralar hakkında da bilgilendirici sergilere katıldı.

Konsept CLA Sınıfı

Yeni model ailesinin öncüsü Concept CLA Class’ın dünya prömiyeri Mercedes-Benz Pre-Night etkinliğinde gerçekleştirildi. Mercedes-Benz’in “Sınıfı Tanımlamak” sloganıyla satışa sunduğu otomobille giriş seviyesinde dahi yapabilecekleri, tasarıma ve dijital deneyime farklı bir boyut kazandırıyor. Elektrikli mobilite ve dijitalleşme çağında bu konsept otomobil, şirketin estetik ve harika tasarım, uzun menzilli verimlilik, öncü inovasyon, sürdürülebilir malzemeler ve tamamen yeni işletim sistemi MB.OS aracılığıyla segmenti yükseltme vizyonunu yansıtıyor.

Mercedes-Benz AG Yönetim Konseyi Başkanı Ola Källenius, Concept CLA Class ile giriş seviyesi araçları teknoloji, sürdürülebilirlik ve çekicilik açısından nasıl bir üst seviyeye taşıdıklarını paylaştı. Ola Källenius, tanıttıkları Concept CLA Class ve yakın zamanda piyasaya çıkacak dört MMA aracıyla müşterilerinin bu segmentteki Mercedes-Benz’den beklentilerini her açıdan artırdıklarını söyledi. “Concept CLA Class, tek şarjla 750 kilometreden fazla (WLTP) menzil sunuyor. MB.OS ile Sürüş “Yardım ve navigasyondan şarj ve araç içi eğlenceye kadar gelişmiş bir müşteri deneyimi yaratacak. Sürdürülebilirlik açısından neler yapılabileceğini de bize gösterecek. Mercedes-Benz Modüler Mimari (MMA) filosunun tamamında, değer zincirimizdeki CO² emisyonlarını önceki mimariye kıyasla yüzde 40’tan fazla azaltacağız.” .

Mercedes-Benz’in uzun yıllardır küresel marka elçilerinden biri olan tenis efsanesi Roger Federer de Pre-Night etkinliğinde sahne alarak ikonik bir marka olmanın açılış konuşmasını yaptı.

Mercedes-Benz Modüler Mimari (MMA) ve Konsept CLA Sınıfı, Ambition 2039’u ileriye taşıyor

Mercedes-Benz’in sürdürülebilir iş stratejisinin temel unsurlarından biri olan ve yeni araç filosunun 2039’da karbon nötr olmasının hedeflendiği Ambition 2039’a doğru önemli adımlardan biri olan Konsept CLA Sınıfı ve Mercedes-Benz Modüler Mimari (MMA) , IAA Münih’in öne çıkan manşetleri arasında yer aldı. . Elektrik verimliliği için tasarlanan yeni nesil MMA elektrikli tahrik sistemi, şirket içinde geliştirilen yeni güç aktarma organları, olağanüstü güç yoğunluğuna sahip bir akü ve yüksek verimli bir elektrikli tahrik ünitesiyle birleştirilmiş 800 V elektrik mimarisinden oluşur. 750 km’nin üzerinde menzile sahip olması beklenen elektrikli tahrik sistemiyle sınıfında sınırları belirleyerek önemli bir farkla öne geçiyor.

Tasarımında doğanın ilkelerini uygulayan ödüllü dijital mühendislik yöntemi, Konsept CLA Sınıfında kullanılan sürdürülebilir malzemeler ve güç aktarma organlarından ısı çeken ısı pompası sayesinde malzeme kullanımını optimize ederek kaynak tasarrufuna yardımcı olur. ve sıfırın altındaki sıcaklıklarda bile kabini ısıtmak için dış hava.

Mercedes-Benz’in gelecek vizyonu: VISION EQXX ve Vision One-Eleven

Açık Alan’da Mercedes-Benz’in elektrikli gelecek vizyonunun uç noktalarını temsil eden iki araç da yer aldı. VISION EQXX ile elektrikli araçların geleceği, 1.200 kilometreyi aşan menzile sahip hipermiler ve 1970’lerin marka ikonu C 111’in Vision One-Eleven ile yeniden yorumlanmasıyla yaratılan elektrik harikası. sporAraç ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Yeni E-Serisi Her Arazide

E-Serisi All Terrain’in dünya prömiyerinin yanı sıra, elektrikli ve plug-in hibrit olarak sunularak orta boy lüks sedan dünyasında standartları belirleyen, geçtiğimiz üç ayda tanıtılan üçüncü model, ilk EQA, EQB ve EQV’nin gösteri prömiyerleri de IAA Münih’te gerçekleştirilecek. Yılında gerçekleştirildi. En çok yönlü E-Serisi modeli olan All-Terrain, çarpıcı görünümünü yeni E-Serisi neslinin geniş kapsamlı yenilikleriyle birleştiriyor.

All-Terrain, 46 milimetreye kadar yerden yüksekliği, daha büyük çaplı tekerlekleri, değiştirilebilir arazi modları, 360° kameralı şeffaf kaputu, ayrıca 4MATIC dört tekerlekten çekiş ve havalı özellikleriyle toprak yollarda ve çakıllı pistlerde sorunsuz hareket eder. AIRMATIC süspansiyonu standarttır.

Mercedes-Benz’in hedefi 2030 sonuna kadar 10 binin üzerinde yüksek güçlü şarj noktası

Mercedes-Benz, tamamen elektrikli bir gelecek için sürüşün en önemli parçası olan şarj konusunda Açık Alanda sınıfının en iyi deneyimini sunuyor. Ziyaretçiler elektrikli araç kullanmanın faydalarını öğrenirken, en yeni kamusal ve konut şarj çözümleriyle Mercedes-Benz şarj ekosistemi hakkında da detaylı bilgi alıyor. Mercedes-Benz, Yüksek Güçlü Şarj Ağı kurulumundaki ilk istasyonları Atlanta (ABD), Chengdu (Çin) ve Mannheim’da (Almanya) 2023’ün son çeyreğinde açmayı planlıyor. Mercedes-Benz, kendi küresel yüksek güçlü şarj ağını kurmayı hedefliyor 2024 yılı sonuna kadar 2 bin noktada, 2030 yılı sonuna kadar Kuzey Amerika, Avrupa, Çin ve diğer ana pazarlarda 2 bin farklı lokasyonda ve 10 binin üzerinde şarj noktasında yüksek hızlı şarj istasyonları kurarak şarj ağı oluşturmayı hedefliyoruz.

>

Kaynak: Carmedya.com / Araba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu