Haber

Kılıçdaroğlu 17 gün sonra akıllara geldi! yine geride kaldı

  • News7 — ÖZEL

Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 gün sonra çadır seferberliği başlattı.

KILIÇDAROĞLU TEKRAR GELİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Hepsini Türkiye’deki çadır üreticilerinden fiyatı ne olursa olsun alıp deprem bölgelerine göndermeye hazırız. Onlar çözemiyorsa biz çözelim.” açıklamasını yaptı.

ÇADIRLAR İLK AŞAMADA KURULDU

Ancak vatandaşların acil barınma sorununu çözmek için kesintili olarak çadırlar kuruluyor. Çadır kentler altyapılarıyla birlikte büyük ölçüde tamamlandı.

KONTEYNER KENTLER KURULUNCA ÇADIR KENTLER KAPATILIYOR

Konteynerlerin üretimi çadırlardan daha uzun sürdüğü için konteyner şehirlerinin üretimi daha uzun sürer. Konteyner kentlerin kurulmasıyla birlikte depremzedeler kademeli olarak yerleştiriliyor.

VAN SHAKE SIRASINDA 3 AYDA KONTEYNER ŞEHİRLERE GEÇİŞ

23 Ekim 2011’de Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından depremzedeler çadır kentlerde ağırlandı.

Van Merkez ve Erciş ilçesinde 13 çadırkent kuruldu ve 25 bin depremzede buralara sığındı.

İlk etapta çadır kentlerde yaşayan depremzedeler, kurulumların yapılmasıyla birlikte konteyner kentlere geçiş yaptı.

15 Ocak 2012 tarihi itibariyle Erciş’te çadır kentte ve 15 Şubat 2012’de Van Merkez’de depremzedelerin tamamı konteyner kentlere yerleştirildi. 3-4 aylık bir süreçte vatandaşların tamamı konteyner kentlere geçiş yaptı.

___________________________

KONTEYNER KENTLERDE SON DURUM NE?

Dün prestiji tamamlanan 6 bin 500’den fazla konteynere 26 bine yakın depremzede yerleştirildi.

Konteyner kentlerin sosyal kentlere dönüşmesi için saha iyileştirme, su, elektrik, kanalizasyon gibi altyapı ve üstyapı çalışmalarının hızla devam ettiği belirtilirken, bu çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı bildirildi. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte konteyner kentlerin daha hızlı artacağı öğrenildi.

KONTEYNER ŞEHİRLER ‘SOSYAL ŞEHİR’ OLACAK

Konteyner kentlerde dev çamaşırhaneler, kurutmahaneler, kreşler, aktivite alanları, aşevleri, camiler ve kafeteryalar da yapılıyor. Konteynerlerin güvenliği için Taşınabilir Güvenlik Merkezi kurulacaktır.

Konteynerler, depremzedelerin her türlü ihtiyacı içeride görülebilecek şekilde tasarlandı.

ERDOĞAN’IN 1 YIL İÇİNDE KONUT SÖZÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise kalıcı konutları 1 yıl içinde depremzedelere teslim edeceğini açıkladı.

DEPREM BÖLGESİNDE ÇADIR YOK MU?

Bölgeden gelen iddialara göre çadırkentlere gitmek istemeyen bazı vatandaşlar, eşyalarının çalınmasından endişe duydukları için hasar gören evlerinin önünde beklemeyi tercih ediyor. Çadırkente kayıt yaptırmayan depremzedelerin evlerinin önüne çadır kurmak istedikleri iddia ediliyor. Bazı vatandaşların köylerine dönüşleri nedeniyle yaşanan yoğunluk nedeniyle çadırların yetersiz kaldığı iddia ediliyor.

KAYNAK: HABER7

haber-osmangazi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu