Haber

Milli Voleybolcu Hande Baladın’a Tehdit Mesajları Gönderen Sanığa Ceza Verilmedi

Özden ATİK/ İSTANBUL, Milli voleybolcu Hande Balâdın’a “Yolda arabanı tarayacağım” şeklinde tehdit mesajları gönderdiği iddiasıyla 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası istenen Mustafa Neşeli’nin davasına devam edildi. Spor kulübüne git, yüzüne asit atacağım” mesajını SOSYAL medya hesabından paylaştı. Mahkeme sanık Mustafa Sevinçli’nin akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Tutuksuz sanık Mustafa Sevinçli, İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya getirildi. Duruşmada Hande Baladın’ın avukatları, Türkiye Voleybol Federasyonu avukatı, Aile Bakanlığı avukatı ve sanık avukatı da hazır bulundu. Hakim, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden gelen yazıya göre, sanığın işlediği iddia edilen eylemin anlam ve sonuçlarını algılayamadığını, dolayısıyla cezai sorumluluğunun bulunmadığını belirtti.

FEDERASYONA KATILMAK İSTEDİ

Türkiye Voleybol Federasyonu avukatı, “Hande Baladın’ın durumu, üstlendiği görev ve bağlı olduğu camia birlikte değerlendirildiğinde, federasyon olarak yaşanan olaydan doğrudan zarar görmüş durumdayız. Davaya katılma talebimizin kabulüne karar verildi.” Söz alan sanık Mustafa Neşeli ise söyleyecek bir şeyinin olmadığını belirtti. Sanık avukatı, federasyonun katılım talebinin reddedilmesini talep etti.

SAVCI GÖRÜŞ VERDİ

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanığın akıl hastalığı nedeniyle cezalandırılmamasını talep etti. Mütalaa aleyhinde tekrar söz verilen sanık Neşeli beraatını istedi. Avukatı ise mütalaa doğrultusunda karar verilmesini istedi.

BALADIN’IN AVUKATI: “SANIK CEZALANDIRILMALI”

Hande Baladın’ın avukatı, sanığın cezalandırılmasını, gerekirse yeniden rapor alınmasını talep etti.

KARAR AÇIKLANDI

Mahkeme heyeti, yeniden rapor talebini ve federasyona katılma talebini doğrudan zarara yol açmayacağı gerekçesiyle reddederken, sanığın hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamaması nedeniyle ceza verilmesine gerek olmadığına karar verdi. Akıl hastalığı nedeniyle kendisine isnat edilen suçun etkisi ve davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli ölçüde azalmıştır. Sanığın yüksek güvenlikli sağlık kuruluşlarında tutularak tedavi altına alınmasına ve iyileşene kadar tedavi altında tutulmasına karar verdi. Hakim, kararını açıkladıktan sonra sanığa, “Akıl sağlığınız olmadığı için size ceza vermedik. İyileşene kadar yüksek güvenlikli bir hastanede kalacaksınız” dedi. Duruşmanın ardından basın mensuplarının bir sorusunu yanıtlayan sanık avukatı Adnan Mercan, “Baştan beri cezanın verilmemesi gerektiğini savunuyorduk. İstediğimiz gibi çıktı, cezanın verilmediğini savunuyorduk. Başından beri suçsuzdum. Verilmesi gereken bir karardı.”

DAVANIN ARKA PLANI

Instagram kullanıcısı Mustafa Neşeli, milli voleybolcu Hande Balâdın’a, oynadığı takıma ve sponsor firmaya yönelik sosyal medya üzerinden tehdit mesajları paylaştı. Hande Baladın’a ise, “‘Ben kızım, orman yolunda uyurum, spor kulübüne giderken arabanı tararım’ dedim.’ Benden şikayetçi değildi. Benden korkmuyordu. Bunu açıkça yaptım, sürekli tehdit ettim, taciz ettim, aklınıza ne gelirse. Ama ona saf aşık gibi görünüyordum. Sanki o bana bir şey yapıyormuş gibi. ‘Sanki sana her şeyi yaptırabilecek bir insanmış gibi. Bu işe yaradı”, “Ben bu kıza söylüyorum, yüzüne asit atacağım, bundan bile korkmuyor. Bu kızdan intikam almadan bana ölüm olmaz.” Bu paylaşımların ardından can güvenliğinden endişe eden Hande Baladın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine savcılık, Mustafa Neşeli’nin tutuklanmasını talep etti. “Kadınları zincirli silahla tehdit etmek” suçundan 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezasına çarptırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu