Haber

Tarihi komplekste depremzedeler için manevi olay

Tarihi komplekste depremzedeler için manevi olay

HATAY – Hatay’ın Payas ilçesinde deprem felaketi nedeniyle barınma ihtiyacı karşılanan depremden etkilenen ailelerin çocukları için moral etkinliği düzenlendi.

Deprem felaketiyle sarsılan Hatay’da özverili organizasyon ekipleri depremzedeleri de unutmuyor. Ortasında çeşitli profesyonellerin görev aldığı palyaço kümesi, Payas ilçesindeki depremde yıkılmayan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ve çadırkentte kalan çocuklar yüzleri güldürdü. Mimar Sinan’ın yaptırdığı tarihi külliyeye gelen palyaçolar ve çeşitli çizgi roman karakterlerine bürünen organizasyon şirketinin gönüllüleri, depremzedelerin çocukları ile buluşmaya gelerek birlikte oyunlar oynayarak onlara ikramlarda bulundu. ve morallerini yükseltmek.

Öykü İskenderun ilçesinde bulunan Tertip firmasının sahibi Bircan, “İnsanların temel ihtiyaçlarını karşılıyorduk ama bunun aslında bir ihtiyaç olduğunu gördük. Çocuklarda bir korku ve endişe vardı. Zevk alıyoruz. onları mutlu ederken, eğlendirirken, yaşadıkları acıları unuttururken. Biz mutluyuz. Biz büyüklere de iyi geliyor. İnşallah daha güzel şeyler yaparız ve bu büyük yıkımı hep birlikte kaldıracağız, devam edeceğiz. mutlu bir ülke olarak yaşayın” dedi.

haberermenek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu