Haber

Trabzon ISF Dünya Okullar Atletizm Şampiyonasına hazırlanıyor

Türkiye Okul Sporları Federasyonu uyumunda 19-25 Haziran 2023 tarihleri ortasında Trabzon’da düzenlenecek ISF Dünya Okullar Atletizm Şampiyonası için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Organizasyona yönelik olarak incelemelerde bulunmak üzere Trabzon’a gelen ISF Spor Yöneticisi Josip Kosutic ve ISF Tertip Müdürü Uros Savic Trabzon’da bir dizi incelemelerde bulundu.

İncelemelere Türkiye Okul Sporları Federasyonu Lideri Doç. Dr. Ömür Fatih Karakullukçu, Lider Vekili ve 2023 Dünya Okullar Atletizm Şampiyonası Genel Koordinatörü Ali Faik Hacıoğlu, Trabzon Gençlik Spor Vilayet Müdürü Ozan Çetiner, ISF Atletizm Komite Lideri Nihat Doker, ISF Spor Yöneticisi Josip Kosutic, ISF Tertip Müdürü Uros Savic, 2023 Dünya Okullar Atletizm Şampiyonası Bağlantı Yöneticisi Ersen Küçük, Okul Sporları Federasyon Vilayet Temsilcisi İlkay Günaydın, Atletizm Federasyonu Vilayet Temsilcisi Adem Batar katıldı.

Heyet birinci olarak Söğütlü’de bulunan Atletizm Sahasındaki çalışmaları yerinde inceledi. Daha sonra sporcuların kalaçağı konaklama merkezleri dolaşıldıktan sonra Organizasyonun açılış ve kapanış noktaları gezildi. Son olarak Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ziyaret edilerek organizasyon hakkında bilgi verildi.

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Spor Direktörü Josip Kosutic yaptığı açıklamada Trabzon’un geçmişte memleketler arası spor tertibi deneyimleri olduğunu belirterek “Çok deneyimli ve tecrübeli bir ekip karşımızda bulduk. Bu yapılacak organizasyona pozitif yansıyacak ve işlerimizi kolaylaştıracaktır” dedi.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Lideri Doç. Dr. Ömür Fatih Karakullukçu ise “Organizasyon için 2020 yılında adaylık başvurusunda bulunduk. Geçtiğimiz yıllarda baş gösteren Covid pandemisi nedeniyle organizasyon 2022 yılına ertelendi. Aynı yıl Çin ve Fransa’da, içinde Atletizm bulunan ISF organizasyonları düzenlenecek. Organizasyonun 2023 yılında gerçekleştirmenin daha uygun olacağını değerlendirdik” diye konuştu.

Bu çeşit milletlerarası tertiplerin Trabzon’a katkısına dikkat çeken Dünya Okullar Atletizm Şampiyonası Genel Koordinatörü Ali FaikHacıoğlu da “Bu sayede, tesislerimizi modernize ediyor, yeni tesisler için alt yapı oluşturmaya da gayret ediyoruz. Bu anlamda spor şehri olarak Trabzon’un marka kıymetinin daima yükseldiğini görmek bizi keyifli ediyor. 2016 yılında Dünya Okullar Olimpiyatlarını ‘Gymnasiade Trabzon2016’ en yeterli biçimde düzenlemiştik. Birebir halde ISF Dünya Atletizm Şampiyonasını da tıpkı heyecan ve güçle, başarılı bir halde düzenleyeceğiz” halinde konuştu. – TRABZON

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu