Haber

Trabzon Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi Mart 2023’te hizmete girecek

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’nin inşaatı devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre 10 bin 280 metrekare kapalı alana sahip üç binadan oluşacak Bayan Hayat ve İş Merkezi’nin yapımında son aşamaya gelindi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu, şantiyede incelemelerde bulundu.

Projenin hayırsever iş insanı tarafından 150 milyon liralık yatırımla hayata geçirildiğini vurgulayan Zorluoğlu, merkezde kadınlara hizmet verecek psikolog, fizyoterapist, diyetisyen ve avukatların bulunacağını bildirdi.

Kadınların burada ürettikleri eserleri satarak para kazanabileceklerinin altını çizen Zorluoğlu, şöyle konuştu:

“Merkezde 12 büyük atölyemiz olacak. Bu atölyeler kadınlarımızın üreteceği ve ürettiğini değerlendireceği çok değerli alanlardır. Burada da halk eğitimine yönelik kurslarımız olacak ama bir yandan da yer ayıracağız.” Şehrimizdeki kadın kooperatiflerine, onlar da orada üretecek, biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu ürünlerin pazarlama sorumluluğunu üstleneceğiz, burada kadınların ürettikçe kazandığı bir model oluşturacağız. mekan çok değerli bir işlevi yerine getirecek.Ayrıca eğitim alanı olarak nitelendirdiğimiz güzel bir konferans salonu olacak.Hanımlarımıza yönelik birçok eğitim ve aktivitenin gerçekleştirilebileceği bir yer olacak.”

Zorluoğlu, merkezi mart ayında açmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu