Teknoloji

Türk Girişimciler VivaTech’te

14-17 Haziran tarihleri ​​arasında Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşecek olan Avrupa’nın önde gelen teknoloji ve girişimcilik etkinliklerinden Vivatech’te; Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi liderliğinde 16 Türk teknoloji kuruluşu, Türk girişimcilik ekosistemini tanıtıyor. Etkinliğin açılış gününde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ve Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner’in katıldığı programa, akşam saatlerinde ise Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde “Türkiye’nin Yatırım Yüzyılı” resepsiyonu verildi.

 

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi öncülüğünde Türk girişimciler, Avrupa’nın en büyük teknoloji ve girişimcilik etkinliklerinin ortasında yer alan ve 14-17 Haziran tarihlerinde Paris’te düzenlenecek Vivatech etkinliğine iniş yaptı. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi liderliğindeki yapay zeka, HealthTech ve bulut hizmetleri vb. Şubeleri temsilen önde gelen 16 firma ile katılım sağlayan Türk heyeti, son yıllarda ivme kazanan Türk girişimcilik ekosisteminin sunduğu fırsatları uluslararası yatırımcılara tanıtacak. Paris’te dört gün sürecek etkinlik, risk sermayesi fonları başta olmak üzere finansal yatırımcıları, küresel ölçekte teknolojide en çarpıcı atılımları gerçekleştirmiş girişim şirketleri ile bir araya getirmeyi amaçlıyor.

 

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin ön plana çıktığı etkinliğin açılış gününde etkinliği ziyaret eden TC Paris Büyükelçisi Ali Öner ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, “Türkiye’nin Yatırım Yüzyılı” ünvanını rezidansta düzenledi. Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi. resepsiyona katıldı.

 

Türkiye-Fransa çıkarlarını geliştirmenin önemine değinerek, Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner; “Türkiye’nin sunduğu fırsatlarla yabancı yatırımcılar için ne kadar cazip olduğunu Fransız iş adamlarına göstermek, Türkiye’nin yabancı yatırımcılar için ne kadar cazip olduğunu Fransız iş adamlarına göstermek ve Türkiye’ye yatırım yapan başarılı girişimcilerimizi tanıtmak amacıyla önde gelen Fransız yatırımcı ve iş insanlarını Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yöneticilerimizle birlikte ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Paris VivaTech fuarına katılarak fark yaratın. duyuyoruz. Bugünkü toplantımızın Türkiye’nin en büyük yatırımcıları arasında yer alan Fransız şirketlerinin ülkemize olan ilgisinin artmasına vesile olmasını diliyoruz. Fransa ile gelişen siyasi bağlantılarımızın ekonomik ilişkilerimizin güçlenmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

 

Fransız ve Türk iş dünyası temsilcilerinin katıldığı resepsiyonda bir konuşma yapan, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak DağlıoğluTürkiye-Fransa ekonomik işbirliği ve yatırım ortamı hakkında değerli açıklamalarda bulunan; “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı vesilesiyle Paris’te Fransız iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldik. Fransa ile ekonomik ilişkilerimize çok önem veriyoruz; 2022 yılında Fransa, Türkiye’nin en büyük 7. ihracat ve 8. büyük ithalat ortağı oldu ve ikili ticaret hacmi 19 milyar dolara ulaştı. 2002 yılından bu yana Fransa’dan Türkiye’ye 8 milyar doları aşkın doğrudan yatırım girişi olmuş ve ülkemizde yaklaşık 1700 Fransız firması faaliyet göstermeye devam etmektedir. Cumhuriyetimizin ikinci asrı olan Türk Yüzyılına girerken, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, başta Fransa olmak üzere uluslararası yatırımcıları ülkemize davet etmek için tüm gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Bilindiği gibi teknoloji girişimcilerimizin dünyanın en değerli teknoloji girişim etkinliklerinde yer almalarını sağlamak için yürüttüğümüz bir çalışma var. Ülkemizin yatırım ortamını ve girişimcilik ekosistemini tanıtmak amacıyla bu hafta ofisimizin liderliğinde 16 girişimci ile Paris’te VivaTech’te Türkiye standındayız. Yatırım Ofisi olarak ülke ekonomimize değer katan teknolojiye dayalı yatırımları her alanda destekliyor, teknoloji girişimlerimizin başarılarını uluslararası platformlarda tanıtmaya büyük önem veriyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu