Haber

U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası Türkiye’de yapılacak

5-13 Ağustos 2023 tarihleri ​​arasında Türkiye Hentbol Federasyonu ev sahipliğinde düzenlenen U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası (2. Klasman), Ankara THF Sporkompleksinde yapılacaktır.

“MİLLİLER İLK MAÇLARINI BÜYÜK İNGİLTERE İLE OYNAYACAK”

2 grup halinde oynanacak maçlarla başlayacak şampiyonada U17 Kız A Milli Hentbol Milli Takımı, Avusturya, İngiltere, İtalya ve Letonya ile birlikte A Grubu’nda yer alıyor. B Grubu’nda Bulgaristan, Finlandiya, Kosova, Polonya ve Slovakya mücadele edecek. Milli Takım ilk maçını 5 Ağustos’ta saat 18:45’te Büyük Britanya ile oynayacak. Açılış günü Musa Göçmen Senfoni Orkestrası saat 20:00’de Ankara THF Spor Kompleksi’nde bir konser verecek. U17 Kızlar Avrupa Şampiyonası 2. Klasman maçları, bir diğer merkez olan Azerbaycan’da 10 grubun bire bir katılımıyla oynanacak. 2 yıl sonra yapılacak olan U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na her iki merkezde de şampiyon olan 2 ülkenin grupları birinci klasmandan itibaren katılmaya hak kazanacak ve kazanan ülkelerin U17 takımı da katılma hakkı elde edecek. 2 yıl sonra yapılacak olan şampiyonada birinci klasmandan. Takımın programı ise şöyle:

5 Ağustos 18:45 – Türkiye – İngiltere 7 Ağustos 18:45 – İtalya – Türkiye 9 Ağustos 18:45 -Türkiye – Avusturya 10 Ağustos 18:45 – Türkiye – Letonya

boztepehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu