Haber

Bursa’da ulaşımda bir düğüm daha çözüldü

BURSA (İGFA) –Bursa’da ulaşımın sorun olmaması için yeni yol, yol genişletme ve raylı sistem yatırımlarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi, köprü ve kavşak çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Kent merkezindeki ulaşım yatırımlarında özellikle Acemler bölgesine ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, temas kollarındaki şeridin genişletilmesi, Hayran Cadde ile Oulu Cadde’nin tüp geçitle bağlanması ve Mudanya Kavşağı’na ek kollarla trafik yükünün azaltılması çalışmalarının yapıldığı Acemler’e yeni bir köprü kazandırdı.

Yakın Doğu Çevre Yolu’nun Acemler ve Yunuseli bağlantı noktasında 7 ayak ve 6 açıklıktan oluşan Fuat Kuşçuoğlu Köprüsü inşa edildi. Fuat Kuşçuoğlu köprüsü ile İran tarafından gelen araçlar, Yakın Doğu Çevre Yolu’na girmeden yeni köprü ile doğrudan Fuat Kuşçuoğlu Caddesi’ne bağlanabilecek.

Özellikle şehrin güneyinden ve İzmir istikametinden gelen, Acemler Kavşağı’na giren, Yakın Doğu Çevre Yolu’nu kullanan ve U dönüşü yaparak Yunuseli bölgesine bağlanan araçlardan kaynaklanan yoğunluk yeni köprü ile tamamen ortadan kalkacak. Fuat Kuşoğlu köprüsü ile bu araçlar artık Yakın Doğu Çevre Yolu’na sapmadan kavşaktan direkt olarak Yunuseli’ne bağlanabilecek ve böylece trafiğin akışı hızlandırılacak.

Son rötuşlarının yapıldığı Fuat Kuşçuoğlu Köprüsü 22 Temmuz Cumartesi günü saat 10:00’da trafiğe açılacak.

haber-didim.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu