Haber

Diyarbekir 21 Engelliler Spor Kulübü Goalball Takımı İran’da birinci oldu

DİYARBEKİR 21 Engelliler Spor Kulübü Goalball Takımı, İran’da düzenlenen Uluslararası Goalball Turnuvası’nda birinci oldu. Spor Kulübü Lideri ve Antrenör Mehmet Emin Erdoğan (40): “Abdullah Tivnikli Fen, Sosyal Bilimler ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin spor salonu, kaleciliğe uygun olmasa da burada antrenman yaptık ve şampiyon olduk. İmkanlar biraz kısıtlıydı. ama gerçekten büyük bir işti.” “Başardık. Irak’ta düzenlenecek turnuvada hedefimiz kupa” dedi.

Diyarbekir 21 Engelliler Spor Kulübü Goalbol Takımı, antrenman yapacak yeri olmadığından, Yenişehir ilçesindeki Diyarbakır Abdullah Tivnikli Fen, Sosyal Bilimler ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin spor salonunda antrenman yaparak, Senedec’te düzenlenen Uluslararası Golbol Turnuvasına hazırlandı. İran. Irak ve İran milli takımlarının da aralarında bulunduğu 6 takımın mücadele ettiği turnuvada oynadığı maçların 4’ünü kazanan Diyarbakır temsilcisi, 2 Ocak’taki finalde Irak temsilcisi Süleymaniye Görme Engelliler Takımı ile 12-12 berabere kaldı. Club Goalball Takımımız karşılaşmayı uzatmalarda Yunus Emre Özpolat’ın attığı golle 13-12 kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu.

‘ENGELLİLERE UYGUN DEĞİL’

Diyarbekir 21 Engelliler Spor Kulübü Lideri ve Antrenörü Mehmet Emin Erdoğan, “8 şubemiz var. Goalball da bunlardan biri. İran ve Irak Görme Engelliler Milli Takımı’nın da yer aldığı turnuvada birinci olduk. İmkanlar biraz kısıtlıydı. ama gerçekten büyük bir işti.” BAŞARDIK. Bu spor salonu öğrenciler için uygun bir yer olabilir ancak görme engelliler için uygun değildir. Çünkü kale topu sahasının 9 metre genişliğinde ve 18 metre uzunluğunda olması gerekiyor. Sporcularımız başka illere veya ülkelere gittiklerinde görme engellilere sahanın yabancı gelmemesi için yer ayrılmalıdır. “Goalball’a uyumlu bir spor salonu yapılırsa olimpiyatlara ve dünya şampiyonalarına daha rahat ve sağlıklı bir şekilde antrenman yapabiliriz. Burada kısıtlı imkanlarla başarımızı tüm dünyaya gösterdik. Hedefimiz turnuvada kupayı kazanmak” Irak’ta yapıldı” dedi.

‘BİZİ GURUR DUYDU’

Takım oyuncularından Seyfettin Kılıç (27), Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyduğunu belirterek, “Yüzde 70 görme engelliyim. Sosyal olma isteğiyle çıktığım bu yolda ilk olarak Diyarbakır’ı temsil ettim. Bu Diyarbakır’ın uluslararası alanda Türkiye’yi temsil etmesi gerekiyor.” “Ben yola çıktım. Bir ülkenin ülkesini temsil etmek çok güzel bir şey, bu bizi gururlandırdı. Umarım başarılarımız devam eder” dedi.

haber-cankaya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu