Haber

Thodex’in İkinci İddianamesi Geri Döndü

THODEX’in kurucusu Faruk Fatih Özer ve diğer sanıklar hakkında hazırlanan ikinci iddianame, İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iade edildi. Mahkeme, iade kararında devam eden ve birleştirilmesi gereken bir davanın bulunmadığını vurgulayarak, “Söz konusu suçlar henüz kesinleşmemiş dosyada mahkememizce karara bağlandığı ve bu suçlar devam eden suçlar olduğundan gerekçe gösterilmemiştir. yeni bir yargılama için iddianamede yer alıyor. Bu nedenle bu suçlar iddianamede yer alıyor.” “Bu konuda şüphelilere atfedilen somut bir işlem bulunmadığı ve şüphelilerle ilişkilendirilen herhangi bir delil bulunmadığı” belirtildi.

Karar, aralarında kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in de bulunduğu 7’si tutuklu 21 sanığın yargılandığı Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Ekim 2023’te görülen davada verildi. Arnavutluk’ta aranırken kırmızı bültenle yakalandı. Kararda mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer’e “nitelikli dolandırıcılık”, “şirket kurma, yönetme ve üye olma” suçlarından toplam 11 bin 190 yıl 6 ay hapis cezası verdi. bir organizasyon” ve “mülk değerlerinin aklanması”. Cezalandırıldı. Kararın devamında, sanıklar Faruk Fatih Özer, İnanç Özer ve Serap Özer’in mağdur açısından 6 yıl 4 ay 15 gün hapis ve 135 milyon lira para cezasına çarptırılmasına karar verildi. “Bilgi sistemlerini kullanarak dolandırıcılık” yanılgısına ek olarak. 16 sanık ise “nitelikli dolandırıcılık” ve delil yetersizliğinden beraat etti. Mahkeme, kararla birlikte 4 sanığın tahliyesine karar verdi. Diğer sanıklara da çeşitli derecelerde hapis cezaları verdi.

THODEX HAKKINDA İKİNCİ İDDİAMAN HAZIRLANDI

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer ve diğer sanıklar hakkında soruşturmayı tamamlayarak ikinci bir iddianame hazırladı. İddianame, birleşme talebiyle Thodex’in ana davasına bakan Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

MAHKEME BİRLEŞTİRİLECEK DEVAM EDEN BİR DAVA OLMADIĞINI VURGULADI

Mahkemenin yeni iddianameye ilişkin incelemesi tamamlandı. Heyet, kararında “Yargılama yapılmış ve karar verilmiş, gerekçeli karar yazılmış olsa bile dosya temyiz aşamasına gelmek üzere olduğundan, dosyanın birleştirilmesi hukuken mümkün değildir” dedi. Yeni iddianameye konu dosyayla birlikte mahkememizde bekleyen bir dosya yok.” Birleştirilmesi gereken devam eden bir davanın bulunmadığını vurgulayan mahkeme, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme suçundan dolayı hakkında kovuşturma açılan, hangi gerekçeyle ikinci duruşma istendiği anlaşılmıyor. Mahkememizde, örgüt üyeliği ve suçtan elde edilen malvarlığının aklanması suçundan dolayı söz konusu kabahatler mahkememizce dikkate alınmamaktadır.” Kararın kesinleşmediği belgede verildiği ve bu kabahatlerin tekerrür eden suçlar olması nedeniyle iddianamede yeni bir yargılama için bağlantı gösterilmediği belirtildi. Bu nedenle atfedilen somut bir eylem bulunmamaktadır. İddianamede bu hatalar açısından şüphelilere yer verilmiş, delillerde ise şüphelilerle ilişkilendirilmemiştir.”

İDDİANAME İADE EDİLDİ

Mahkeme heyeti iddianamenin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na iadesine karar verdi. Mahkeme, karara 7 gün içinde itiraz edilebileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu