Haber

Kuveyt ile Irak “ikili ilişkileri” görüştü

Kuveyt Başbakanı Ahmed Nevaf el-Ahmed es-Sabah, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile ikili ilgileri ve münasebetleri çeşitli alanlarda geliştirme yollarını görüştü.

Kuveyt haber ajansı KUNA’nın haberine göre, Kuveyt Başbakanı Sabah ile Irak Başbakanı Sudani, Kuveyt’te bir ortaya geldi.

Görüşmede, ikili münasebetler ve iki ülkenin çıkarlarına hizmet eden çeşitli alanlardaki ilgileri güçlendirmenin yolları ele alındı.

Ayrıca bölgesel ve milletlerarası gelişmeleri ve bu gelişmeler karşısında ülkelerinin tavırlarını da görüşen ikili, ortak kıymete sahip bahislerde istişarenin ve uyumun ehemmiyetini vurguladı.

Kuveyt Veliahtı Sabah da Sudani’yi kabul etti

Öte yandan habere göre, Kuveyt Veliahtı Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, ülkeyi ziyaret eden Sudani ve beraberindeki heyeti Beyan Sarayı’nda kabul etti.

Irak resmi ajansı INA’ya göre, Irak Başbakanı’nın basın ofisi tarafından yayımlanan açıklamada, Sudani’nin “Kuveyt ile ortak çıkarlarına hizmet eden birçok dosyayı çözme çabasında” olduğu belirtildi.

Kuveyt Veliaht Prensi Sabah ile Sudani’nin “ikili ilişkiler ve tarihi bağlar çerçevesinde bu ilişkileri sağlamlaştırma yollarını ele aldıkları” tabir edildi.

Çeşitli seviyelerde karşılıklı iş birliğinin sürdürülmesi vurgusu yapılan görüşmede, iki ülkenin istikrarını ve halklarının refahını artıracak halde çeşitli hususlarda ortak görüşme ve uyumun sürdürülmesi gerektiğine işaret edildi.

Irak Başbakanı Sudani, 27 Ekim’de göreve başlamasından bu yana ilk kez Kuveyt’i ziyaret ediyor.???????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu