Yaşam

Türkiye’de Yeni Yoksulluk Zinciri İddiası: 300 Milyon TL Vurgu

Türkiye’de saadet zinciri olayları kesilmezken bugün bir gelişme daha yaşandı. Samsun ve Konya’da iki kardeşin oluşturduğu ve ortada kamu bankası çalışanlarının yakınlarının olduğu iddia edilen mutluluk zincirinin ortaya çıktığı sanılıyor. 300 milyon TL kârİmza attığı iddia edildi.

Vurgu tezi, yirmi beş mağdurun şikayet dilekçelerinin Samsun Barosuna kayıtlı Avukat Berivan Yaralı’ya gönderilmesiyle gündeme geldi. Avukat, kendisine ulaşan şikâyet dilekçeleri Samsun Cumhuriyet Başsavcılığıiletildi.

İddia hakkında soruşturma başlatıldı:

Paylaşılan detaylara göre savcı, şikayet dilekçeleri üzerine konu hakkında birleşik soruşturma başlattı. Avukat Berivan Yaralı, konuşma konusu zanlıların yakalanması ve cezalandırılması için.Ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Peki bu sistem nasıl çalıştı?

Yaralı’nın paylaştığı bilgilere göre iki kardeş, yabancı borsada oynadıklarını, birinin yazılımcı olduğunu, kendisinin de ABD’de bir borsa şirketinde çalıştığını söyledi. tasarım ve kiralama yazılımı diyorlardı. Böylece, çok para kazanıyorlaröneriyorlardı.

Kardeşler güven temelinde birçok kişiyi sisteme dahil ediyor, bireylerin yatırdığı para Ayda %8 ila %10 daha fazla geri ödeme sözü verdi. Sistem 1,5 yıldır çalışıyor.

Tabii her olayda olduğu gibi bir süre sonra bireylerden daha fazlası istenmeye başlandı ve daha fazla kazanacakları sözü verildi. Ancak bir süre sonra kardeşler ortadan kayboldu. Kurbanların tezlerine göre ekim ayında kaçan kardeşler, ‘Birisi tarafından’ gizlenmişti.

Çetede akrabalar ve galericiler de var:

Avukat Yaralı, olayın başrolünde 2 erkek kardeş, onların anne babaları, eşleri ve eski iş arkadaşlarının olduğunu belirtti. Kardeşlerin annesinin Konya’da bir devlet bankasında yetkili memur olduğu ve çok sayıda kişiyi sisteme dahil ettiği öne sürüldü.

Şahısların babasının lüks araçlarla fotoğraflarını sosyal medyada paylaştığı, çeteye birkaç galerici ve yakınlarının da dahil olduğu iddia edildi.

Soruşturma şimdi devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu